Kazayağı Nedir ve Kazayağı Nasıl Geçer?

Kazayağı Nedir ve Kazayağı Nasıl Geçer?

Kazayağı Nedir ve Kazayağı Nasıl Geçer?

Bu yazıda kaz ayaklarının oluşumunu önlemek ve zaten cildinizde iskan hakkına sahip olan kaz ayaklarının elinden tapularını alamasanız da verdikleri rahatsızlığı en aza indirebilirsiniz.

Kaz Ayakları Nedir?

Bahsi geçen ve sizi önemli ölçüde rahatsız eden kaz ayakları genellikle göz çevresi ve büyük ölçüde göz altında oluşan, varlığını ince çizgiler şeklinde belli eden, bulunduğu bölgeye, yaşlanmışlık görüntüsü aşılayan kırışıklıklar olarak tanımlanabilmektedir.

Kaz Ayakları Neden Oluşur?

Şimdi gelelim bu şirret kırışıklıkların oluşma nedenlerine…

Bu nedenler arasında üç temel unsurdan söz etmek gerekmektedir: Gözleri kısmak, gülmek, uyumak… Kaz ayaklarının oluşmasını istemiyorsanız -ki kesinlikle istemiyorsunuz- bu üç lanetli hareketlere dikkat etmelisiniz. Gülmek ve uyumak gibi şeylere engel olamayacağınız için gözlerinizi kısma etkenine özen göstererek kaz ayaklarının oluşumunu önlemeniz gerektiğini bilmelisiniz…

Kaz Ayakları Nasıl Önlenir?

Üç tehlikeli seçenekten, müdahale edebileceğimiz tek şey olan gözlerinizi kısmak bu adından hayır gelmeyen kaz ayaklarının önlenmesi savaşında üzerinde en fazla durulması gereken unsurdur. Gözlerinizi kısmayın. ‘İyide kardeşim ben keyfimden kısmıyorum ki bu gözleri’ diyorsanız bu alanda acilen muayene olarak göz kısma problemine bir çözüm bulmalısınız. Güneş ışığının göz kısma konusunda en güçlü düşmanı olduğunu da unutmayarak güneş gözlüğü kullanmaya özen gösterin bir zahmet.

Uyku etkeninin de üç lanetli seçeneğin arasında yer aldığını unutmadıysak, adını anarken bile tüylerimizin diken diken olduğu kaz ayaklarını önlemek için uyku esnasında da birkaç şeye dikkat etmeliyiz. Uyku esnasında yüzünüzü yastıkla bütünleştirmemelisiniz. Sabah kalktığınızda kumaşın şeklini kabartmalı olarak suratınızda buluyorsanız acilen yüz üstü uyuma alışkanlığını bırakmalısınız. Eğer sizde bendeniz gibi sırt üstü uyuyamıyorsanız seyahat yastıklarını tercih etmeli yada yastık kılıfınızı saten olanlarla değiştirmelisiniz.

Bir diğer detay kaz ayaklarının yeşermesine olanaklı bölgelerin kurumasına izin vermemenizdir. Bunu önlemek için bol bol su tüketiniz. Cilt bakımını da atlamamanızı öneririm. Gün boyu gözlerinizi yoracak bir şeylerle uğraştığınızda örneğin; fazla ışığa maruz kalmak, kitap okumak ve bilgisayar başında çalışmak gibi etkenler sırasında gözlerinizi belirli aralıklarla kapatarak dinlendirin. Kaz ayakları savaşa geçmek için yorgun düşmenizi bekliyor olabilir.

Kaz Ayakları Nasıl Geçer?

İlk olarak en büyük savunma aracımız Üzümdür. Kaz ayaklarını def etmede, evde kullanılabilecek, bulunması; uygulanması kolay bir meyvedir. İçerdiği vitamin, mineral ve antioksidanın etkileri sebebiyle bir çok cilt bakımı ürününe katkıda bulunmuştur. Bu aziz meyveyi, bu şirret kaz ayaklarının cildinizden uzaklaştırılmasına yardımcı olması için haftanın üç günü, bir avuç üzümü ezerek elde edilen suyu bir pamuk aracılığı ile göz altı, alın ve ağız çevresine uygulayın. Sonrasında beş dakika bekleyerek yüzünüzü yıkayın. Kaz ayakları nedeni ile oluşan kabusun giderildiğini göreceksiniz…

Yumurta beyazının da kaz ayacıklarının def edilmesine katkı sağladığını belirtmeden geçmeyelim. Bir adet yumurta akını zaferle elinize alın ve kaz ayaklarının üzerine sürün. Sonrasında her ne kadar kötü koksa da bu koku ile yaşamaya 15 dakika sabredin. Dayanılmaz kokularla savaşın eşiğinde süre dolduğunda cildinizi ılık su ile temizleyin. sonrasında bu şekilde 15 dakika kadar beklemelisiniz. Ardından cildinizi ılık su ile durulayabilir, yumurta kokusunun geçmesi için gereken temizleme işlemini başlatabilirsiniz. Yumurta akı cildi sıkılaştırdığından kırışıklıkları önleyecektir. Bu şekilde kaz ayaklarının görünümü pasifleşecektir.