Ütüleme Epilasyon Zararlı mı?

Ütüleme Epilasyon Zararlı mı?

Ütüleme Epilasyon Zararlı mı?

Lazer Epilasyon da amaç kılın prodüktüf ve vaskülarizasyon sağlayan dokularını (folikül ve papiller damarlar) tahrip ederek, yeniden gelişimini engellemektir. Lazer epilasyon cihazları ile bunu sağlamak için kılın pigmenti hedeflenir. Pigment tarafından absorbe olan ışık enerjisi ısıya dönüşür. Pigment içermeyen komşu kesimlere ısı, kondüksiyon yoluyla iletilir. Folikül hücreleri ve damarlar koagüle olur. Isı pigmentli bölgelerde oluşup, pigment içermeyen kesimlere kondüksiyon yolu ile iletildiğinden; lazer epilasyon, kılın folikül ve papilla ile tamamen temas halinde olduğu anagen fazda etkilidir.

Ütüleme Epilasyon ise 2009 yılında ülkemizde Soprano Lazer cihazları için yaratılan bir marka ismidir, 810nm dalga boyuyla çalışan diode lazer cihazıdır.

Bu teknoloji özellikle zor kıllar dediğimiz ince kıllarda, yüz ve kollar, çok etkilidir, alexandrite lazer ile uygulanamayacak her bölgede yüksek başarı oranına sahiptir. Ortalama 4-6 seans uygulanması gereklidir. Bu sayı yüz bölgesinde 8-10 seansa kadar çıkabilmektedir. Unutulmamalıdır ki, ince kıllarda başarılı olan bir teknoloji kalın kıllarda çok daha kolay ve güzel sonuçlar verecektir.

Yukarıda anlattığımız gibi, Ütüleme Epilasyon sadece Soprano Lazer markalı cihazlarla uygulanabilir ancak çok rağbet olduğundan onlarca kopya taklidi türedi, uzakdoğu ve bazı avrupa ülkelerinden getirildiği söylenen bu çakma ütüleme epilasyon cihazlarını Ütüleme Epilasyonun en büyük potansiyel zararı olarak sayabiliriz. Ayrıca sara hastası ve hamile olan kişilere kesinlikle her türlü lazer epilasyon uygulamasını tavsiye etmiyoruz.